Wie zijn wij?

Missie

Stichting Groot Middendorp is op 1 april 2016 opgericht als kleinschalige zorgboerderij. We bieden dagbesteding en logeeropvang aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblematiek. Het idee van een zorgboerderij is voortgekomen uit de zorgvraag van verschillende ouders die een plekje zochten voor hun kind, maar dit plekje niet altijd konden vinden.​ We zijn geen zorgboerderij zoals veel mensen die kennen. We mogen onze zorg leveren vanuit een prachtige authentieke boerderij uit de 19e eeuw. Natuurlijk hebben we ook wat dieren, zoals konijnen, kippen en een pony, maar we hebben geen agrarisch bedrijf. Alle aandacht gaat op Groot Middendorp uit naar professionele begeleiding van deelnemers en loges.

Cliënt centraal

Met elkaar zijn we erop gericht om vanuit de reformatorische identiteit op een professionele manier te voorzien in de behoeften van elke cliënt. Het Ondersteuningsplan is daarom een belangrijk uitgangspunt voor de zorgverlening en bevat de doelen en afspraken die we met de cliënt en diens ouders of vertegenwoordigers hebben opgesteld.

Professionele begeleiding

Het begeleidingsteam bestaat uit een aantal enthousiaste, gemotiveerde en ervaren begeleiders uit de wereld van de gehandicaptenzorg en begeleiders met ervaring in het (speciaal) onderwijs. De combinatie van zorg en onderwijs heeft een duidelijke meerwaarde voor de ondersteuning van de cliënt.

Onze Missie zien we ook wel als een OPDRACHT en wordt samengevat in de volgende speerpunten:

  • Overtuiging - We werken vanuit een reformatorische identiteit 

  • Probleemgedrag voorkomen - We denken oplossingsgericht mee om probleemgedrag te voorkomen

  • Duidelijkheid en structuur - We bieden duidelijkheid en structuur (o.a. door werken met picto's) 

  • Rust en ontspanning - Cliënten kunnen zichzelf zijn en voelen zich op hun gemak

  • Aandacht en warmte - Cliënten worden met aandacht en warmte omringt

  • Cliënt centraal - De behoefte en verwachting van de cliënt staat centraal

  • Heerlijk ontzorgd - Ouders kunnen hun kind met een gerust hart achterlaten

  • Tevredenheid - Dit staat hoog in het vaandel!