Contact

Telefoon:  06 - 386 088 54

E-mail:     info@grootmiddendorp.nl

Stichting Groot Middendorp: Wesselseweg 149, 3774RK Kootwijkerbroek

  • Facebook

© Copyright 2019 | Stichting Groot Middendorp

Welke soorten dagbesteding bieden we?

 

Elke woensdag en zaterdag en in alle vakanties bieden we buitenschoolse opvang. De exacte invulling van deze dagen wordt afgestemd op de kinderen die aanwezig zijn. Zo nodig werken we in meerdere groepen, zodat de groep zeker niet te groot wordt. Wat we zoal doen? Vaak bakken we iets lekkers,  doen we spelletjes of zijn we druk met creatieve activiteiten. En nog veel meer...!

Buitenschoolse opvang

 

1/1

Jongeren

Ook voor jongeren is hier plaats. We helpen ze verder in het vinden van een 'werkplek' in een veilige setting. Werkzaamheden zijn: lichte huishoudelijke werkzaamheden, tuinactiviteiten, houtbewerking, leren koken en bakken, afhankelijk van de interesses.

 

De jongvolwassenen die hier nu werken vinden het erg leuk om ook een belangrijke taak te hebben in het begeleiden van de kinderen. Zoals: drinken klaarzetten, tafel dekken, prentenboeken voorlezen, helpen met knutselactiviteiten of andere dingen.  

 

Warme maaltijd Schoolkind

Uw kind wordt uit school, rond 15.45u. bij ons afgezet (door de schoolbus) en krijgt de rust en de ruimte om te spelen en bij te komen van de schooldag. Vervolgens wordt een warme maaltijd opgediend en wordt hij/zij ’s avonds op de gewenste tijd weer opgehaald. Uiterlijk om 19:30u.

Warme maaltijd  Jongere

Uw kind komt van 13.00u. tot 19.30u. De middag begint met boodschappen halen bij de supermarkt, leren koken, koffie drinken met elkaar, lichte werkzaamheden, en daarna  met elkaar aan tafel. Na het avondeten is het vaak tijd voor gezelligheid: met elkaar een spel doen, of op een andere manier ontspannen.

We proberen het huiselijk te maken, voor allemaal.

 

Tuingroep

Elke maand werken we als tuinmannen en         -vrouwen een dag in de tuin, en doen dan echte tuinprojecten. Denk hierbij aan: werken in eigen groentetuin, snoeien, plantjes poten, e.d. We kunnen deze dag ook te vinden zijn in ons tuinhuis, waar we druk bezig zijn met verf, hout of andere creatieve bezigheden.

 

Gedragsbegeleiding (individueel)

Op Groot Middendorp zijn ook kinderen met een gemiddeld/of hoger IQ van harte welkom.

We bieden naast groepsbegeleiding ook individuele begeleiding.

In de praktijk hebben we ervaring met intensief gedrag. Dat heeft soms veel impact op ouder en kind. Het is waardevol om te merken dat kinderen tot rust en ontplooiing komen door de zorg die we kunnen bieden. 

We vinden het erg belangrijk dat u als ouder uw  kind met een gerust hart bij ons kunt brengen en de zorg voor uw kind voor even los kunt laten.  

 

Dat doen we onder meer door goede begeleiders in te zetten.